We gaan een 2e testtoer maken om te kijken of de kachel het nu goed doet, daarnaast zijn er wat andere dingen die wel willen testen.

We rijden op 12/2 naar Ahaus, 75 km van huis. daar kun je vlak bij t centrum in een gratis cp staan Het weer is niet geweldig, maar sowat. we maken nog een wandeling in de schemer. L

Meestal is  'De hoek om begin van een reis," Nu voelt dat anders omdat het resultaat uitmaakt of we straks naar Spanje kunnen.

 

Richting de grens, langs de Berkel, en bij Zwillbrock de grens over

Het is even bijkomen en wachten tot het weer wat beter wordt, dan gaan we er even uit, Te lang in de camper zitten is niet echt wat je noemt.

Ahaus is een van de vele steden die in 40-45 totaal aan puin zijn gebombardeerd. Veel is klassiek herbouwd, maar je komt soms ook heel andere dingen tegen

Dit kasteel is vrijwel geheel hersteld en is nu vooral een werkplaats voor ambtenaren.

Ach ja, wat lekkers is  bijna altijd te vinden in Duitsland.                                                                         De toren van de kerk is oud, de rest is bijzonder modern gemaakt. Dat zie je niet heel vaak.

Onze plek in Ahaus op t marktplein

De 13e gaan we naar Coesvelt, de weg er naar toe is typisch Duistland ,Coesvelt een stadje dat weinig leuks te bieden heeft, we  wandelen wat en we eten er wat.

Kom daar maar eens in Nederland om,.

Vervolgens gaan we naar Steinfurt. een gratis CP, wel de str0om betalen, maar niet duur. Steinfurt is een prachtige stad met heel mooi oude gebouwen en huizen.

De koppen zijn in beton gemaakt en zijn bewoners van de stad.                                                                                                                                             Deze kop lijkt op Bach vind ik.

Willem Alexander

Mooi straatje en natuurlijk wat lekkers.

14/02, We zijn tevreden met de kachel en besluiten naar huis te gaan, het is slecht weer en het is niet echt lekker camperen.. Gelukkig kunnen we het vuilwater- en de WC legen voor de weg gaan.

Vertrek in de regen, politiegebouw rechts, op de doorgaande weg het zelfde ,regen en regen.