23-09-2021. We zijn gisteren met de camper naar Hengelo G gereden. Dicht bij huis, 20 minuten met de camper. We hadden tickets gereserveerd voor de OSC, Outbound Scallywag Carnival, mijn favoriete Achterhoekse Old School countryband in Hengelo 25/09. Dan is het heel leuk om in Hengelo te staan, kunnen we op de fiets naar het concert. Daarnaast is de Achterhoek sowieso een prima plek om te zijn en wordt het mooi nazomerweer. We staan op een splinternieuwe camperplek, De Vlinder. 

De namen van planten, insecten etc. zoek ik op met de Obsidentify app.

De campertafel krijgt bezoek van deze vlieg, Gewoon Doorntje, Schorsvlieg  of onbekend.               Voor vogels in de verte staat de telelens klaar.

Als de laatste zomeravond van 2021 valt, (om 21:20 gaat de herfst in) wandelen we wat in de buurt.

Een eenzame Zonnebloem al op de opgaande zon gericht, 3  verlate kraaien en een pad naar.......

Een kale akker en en uitgebloeid koninginekruit

Stijf hardgras

24-09-2021, ik ga fietsen, de omgeving is niet onbekend, maar ook dit stuk Achterhoek is zeer de moeite waard.

Hier de oude Zelhemseweg, een oude zandweg door het bos. Links in NW richting, rechts de andere kant op.

En, onverbiddelijk in Achterhoek in de herfst, mais.

Niet alle kalven zitten in een opfokhok gelukkig. Hier kan de koe haar kalf bij zich houden en er voor zorgen.

En er is nog een koe met kalf.

25-09-2021  Ik ga fietsen in de hoop een   gaai te fotograferen. Lukt niet., wel kom ik een slagboom tegen die ik vorige week als iets voor de streek in Twente versleed, ik kom er vlak bij de camperplek een tegen. Nou ja.

Een gaai lukt niet, deze valk krijg ik er dan net nog redelijk op.

 Het optreden van de OSC, Outbound Scallywag Carnival, op de dag dat er van alles weer mag, was reden naar Hengelo te gaan. Een country feest waar het plezier driedubbel de kerk in spetterde. Drummers zitten altijd achter de andere muziekanten, maar hij is er echt wel. 

Bassist en pedalsteel guitar

De kerk , de Remigiuskerk, staat er al even. De fresco's dateren uit de 15e eeuw, er zijn er een paar onder de protestantse kalklaag gehaald, er zijn er meer, maar er is geen geld om die tevoorschijn te halen.

De kerk is dus absoluut ook zonder country music de moeite waard om te bezoeken.  Maar wij waren er toch vooral voor de muziek. Na de pauze opent de band met een classic. Wendy staat naast het orgel voor een heerlijke solorol , Country Babtizing. een gospelachtig nummer. dat in de kerk natuurlijk passend is.

Beneden wordt gezongen

26-09-2021 Op de laatste hele dag fietsen we door de Achterhoek, in Varsselveld is de kerk dicht zo te zien dicht, dat moet ook wel want er naast verkoopt de heer ijs.

27-09-2021,  het zit erop, de Vlinder in Hengelo gld is ons goed bevallen.