We maken een trip om de verjaardag van een nicht die 50 is geworden mee te vieren. We vertrekken laat in de middag en vinden een plek in Zaltbommel.. Het is wat onstuimig weer, veel wind en af en toe regen. Bij ons vertrek ziet het er mooi uit. Onderweg op een andere manier ook, prachtige regenbogen.

een duo regenboog, nog mooier.

Vanaf de Brug naar Bommel zien we de kerktoren van Zaltbommel https://www.bommelerwaardgids.nl/ode-aan-de-waard/ik-ging-naar-bommel-om-de-brug-te-zien/

We rijden in een ruk naar Hoek van Holland, er zijn 2 camperplekken waar we gratis  kunnen staan. We hebben geluk, op de plaats waar we staan vullen we de laatste plek die op dat moment vrij is.

We weten helemaal niet dat 0p Hemelvaart in Hoek van Holland het  begin van het strandseizoen wordt gevierd.

Het wordt dus heel druk op die donderdag, alle plekken zijn dubbel bezet en er komen duizenden mensen om dat te vieren, Snollebolke is de hoofdact.

Wij maken op de dag voor hemelvaart een wandeling langs het strand. Storm dus mooi.

Beetje duinflora, mooie bloemen met nachtegaalgezang als bonus.

Rechts de Nieuwewaterweg richting Rotterdam, links de veel voorkomede aalscholver.

reusachtige betonnen silo's, kleine schepen met een paar containers, maar evengoed plekken waar vogels zich prima vermaken.

Maar ook de giga-containerschepen, meer dan 400 mtr. lang en met ongeveer 40.000 containers. Containerschepen op de Maasvlakte  worden volledig automatisch gelaad en gelost. Vanachter schermen wordt gecontroleerd of eea gaat als gewenst.

Een van de talloze bedrijven daar maakt en bouwt de ruisachtige windmolen voor op zee.

Stalen kokers worden in verschillende fasen bewerkt tot het witte eindproduct. Dat zou zwart moeten zijn, dan zien vogels die torens en wieken.

Ook gaan er onderdelen met een schip naar hun bestemming                                            Deze wiek wijst niet naar boven maar naar beneden.

De witte los lijkende wiek staan op het vaste land. Wij ook en we beginnen onze fietstrip, het is heerlijk weer met veel wind, maar ach, we hebben een E-bike.

 

 

De Maasvlakte is een bijzonder en fascinerend landschap. Een stad waar niemand woont. Gebouwen van een km lang, liggend aan uitstekende wegen met overal fietspaden maar ook met vogelkijk faciliteiten

Grote ganzen, Tureluurs en uiteraard ganzen met jongen.

    

 

 

 

Gewerkt wordt er echt 24/7

Ook kunst heeft een plek, De Zandwacht. https://nl.wikipedia.org/wiki/Zandwacht

Recreatie is er ook plenty, een geweldig strand waar je veilig kunt leren surfen.

Koffie en een broodje met prima faciliteiten om je fietsen vast te zetten. De schaduw van een meeuw laat zich lastig vangen. maar toch.

We fietsen terug, langs de container monsters die al heel wat hebben gelost. Het kleine bootje' naast dat groene monster is de Colorado, 110 mtr lang.

De ouderwetse ferry van Harwich naar de Hoek houdt ons even op, grote schepen gaan voor.

Als we bij de camper de fietsen op de fietsenddrager gezet hebben, die gaat elektrisch naar boven, slaat de lift vast. Gelukkig bijna op de top dus we kunnen er mee naar huis. Maar we kunnen even niet fietsen. Vrijdag vieren we de verjaardag van onze nicht. We overnachten illegaal op een parkeerplaats in Rozenburg en zaterdag gaan we, voor we naar huis gaan, Briele bekijken. Eerst nog de duivenstront van de voorruit wegwassen.

Als je van Rozenburg, daar was het feestje, naar Briele gaat rij je een stuk door een industriegebied.

Dit zijn geen kunstwerken, het zijn stormbrekers die voorkomen dat auto's van de weg worden geblazen

We worden in Briele welkom geheten door een familie ganzen

Iets over Briele en een oude toegang tot de stad.

Drie prachtige gevelstenen, de laatste in mooie oude stijl maar pas 2 jaar oud.

Maak jouw eigen website met JouwWeb