Half juni gaan onze dochter en haar partner weer met de camper op vakantie. In de eerste week van juni is de camper APK gekeurd, zijn er twee nieuwe banden gemonteerd en er is nog wat onderhoud aan gedaan. Voor alle zekerheid, maar vooral om zelf ook even te genieten gaan we een weekendje Duitsland in. Dat is behalve heel lekker ook nodig, de richtingaanwijzer doet het meer niet dan wel, dus gaat de camper nog even naar de garage.

7 juni vertrekken we vroeg in de avond naar Ahaus, eigenlijk net over de grens. We staan op het marktplein

Ahaus is een van de vele kleine provinciestadjes waar het goed toeven en leven is. Overal zie je de naoorlogse bouw, ook is er vaak driftig traditioneel herbouwd.

Het goede leven

naoorlogse bouw

klassiek Duits paleis

De volgende stad is Münster, redelijk grote stad met als historisch wapenfeit de vrede van Munster van 1648, oa. het eind van de 30-jarige oorlog in Westfalen/Duitsland en de 80-jarige oorlog tussen Nederland en Spanje. Met moeite vinden we een parkeerplaats dicht bij 't centrum, we blijven er niet overnachten.

Het is de derde keer dat we Münster bezoeken, en de derde keer dat het regent....maar toch de moeite waard.

We rijden naar Bünte voor de overnachting, de app geeft aan dat de winkels dichtbij zijn, klopt niks van, bovendien heeft het stadje weinig te bieden

De volgende dag rijden we naar Cloppenburg, een stad die waarschijnlijk totaal aan puin gebombardeerd is, we zien nauwelijks oude gebouwen, we staan er voor 5 euro plus een voor het legen van de cassette dicht bij het winkelhart, dat kan overal zijn.

Moderne bouwkunst kom je vaak genoeg tegen in Duitsland, een lust voor het oog wat mij betreft.

Oldenburg is onze volgende bestemming, een stad waar veel oud, al dan niet gerestaureerd, te bekijken is. We lopen er een paar uurtjes en gaan dan weer verder.

Van Oldenburg naar Leer, een stadje waar we eerder gestaan hebben en waar je lekker langs het water kunt wandelen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb