In 2008 trouwt een vriend, de beste vriend, van Leon. We gaan er met z'n vieren naartoe en hebben een heel krap tijdspad., de bruiloft vindt plaats in Kjerringgoy, uitgesproken als sjerringgeuj, Nog een flink stuk boven de poolcircel. ruim 2500 km van huis.  Leon is op scoutingkamp in Enschede, daar halen we hem op, 26-07-2008, de bruiloft is op de 29ste Rond een uur of negen 's avonds vertrekken we.. 

De volgende morgen staan we in Zweden op de parkeerplaats bij de uitgang van de brug-tuneel tussen Denemarken en Zweden, Limhamn, ruim 700 km van huis.

                                                                                                                                               De snelweg in Zweden, iha prima, maar max 90km, heel af en toe 100

En ook hier op z'n tijd vertraging                                                                                        Skane, zuid Zweden, graan ipv dennebossen  

Afspraak met een nicht, op de terugreis na hun vakantie. Even stoppen is nooit weg, maar ja, we moeten veel km maken. Dus koffie en kletsen en verder.

En af en toe slaap ik, Leon hanteert dan de camera.

En dan weer graan

Dit  is in Sundsval, we hebben er dan ruim 1700 km van huis. We nemen daar de tijd even te rusten, stad wat te bekijken en bij te komen van zoveel km in nog geen 24 uur.

De tent hebben we speciaal voor deze reis gekocht, €95 of zo bij de Lidll, op de terugweg gebruiken we hen ook 1x en daarna gaat íe terug. Er mankeert iets aan en we krijgen gewoon het geld terug.

Inmiddels rijden we door de eindeloze naaldbossen, en als je dan de bocht door bent heb je gewoon weer naaldbossen,

Ik vermoed dat dit de eerste foto in Noorwegen is.

De Poolcircel,van nu blijft het 24 uur per dag ligt, weliswaar schemerend, maar het blijft licht.

Dit is een munumant dat de slachtoffers van een spoorlijn naar het noorden eert. Dat schijnt een barbaars project te zijn geweest. Noorwegen en Zweden waren tot de jaren 50 betrekkelijk arm. Arbeid was spotgoedkoop en er was weinig werk.

We verlaten het poolcircelcentrum, dan is Bodo nog ruim 130 km verder.

Bij de pont is het weer wachten.

En dan zijn we op onze bestemming.

We gaan een boottochtje maken, dit opblaasmonster heeft een motor van 250 PK. Goed voor ruim 100 KM op te water, vandaar de uitrusting die we allemaal verplicht aan moeten, overboord slaan betekent verzuipen.