Donderdag 28 maart gaan we voor een weekje op stap naar België, we wilden de kachel nog eens extra testen, dus een goede reden meerdere dagen weg te gaan. Wat heerlijk is het toch een top-Nikon te hebben, zonder problemen maakt íe dit soort foto's, de A12 vlak voorbij Arnhem op weg naar onze overnachting in Schijndel NB. We gaan daar naar toe omdat er een grote campingwinkel is en we eea op onze boodschappenlijst hebben. We kopen er uiteindelijk 1 stoel, we willen snel verder omdat het veel te mooi weer is om aan winkelen te verspillen.

de 29ste gaan we eerst naar de Verbeke foundation, een soort van museum, maar geheel anders. Een bizarre collectie van allerlei, tentoongesteld in oude kassen en omringd met industriële artefacten en in een bos met daarin weer allerlei bouwsels en kunstwerken. 

Gestapelde containers als ?? en een gigabeest van ??

De eerste hal met van alles, oa., in de glazen lage kasten links naast de boom, langzaam wegrottende koeienkoppen in diverse stadia van ontbinding

Er hangen ook echte koppen van opgezet wild, maar deze fantasiekoppen en takkenverzameling in de stijl van jachttrofeeën  zin minstens zo boeiend.

Eén van de fantasiekoppen

Maar er hangt dus ook "gewone" kunst, maar wel in een broeikas.

De tuinman of.....

Er wordt constant gewerkt aan de collectie, geen idee wat hier mee gebeurt.

Zoals gemeld gebeurt er ook buiten de kassen van alles, hier zijn levende bomen met elkaars takken verbonden, een bijzonder resultaat.

Eigenlijk gewoon een jongensdroom, maar toch ook de apocalyps van Mad Max

Een ijskelder is ook een van de objecten

Een huis met louter ramen als muren, elk raam past in het stalen frame dat de wand is.

Bizar, en wellicht kwetsend, een kerkhof met niet aanwezige doden, van de 1e marathonloper tot de oorlog in het midden-oosten.

Uiteindelijk hebben we lang niet alles uitgebreid gezien en heb ik niet alles op de foto gezet, dat geeft voldoende reden nog eens een keer te gaan kijken, het verandert tenslotte ook telkens.

We willen naar Gent, helaas is daar de Foor, kermis, en is de camperplek bezet door kermismensen. We moeten het dus verderop zoeken, gelukkig is België een nog kleiner kutlandje dan Nederland dus een volgende mooie stad is een uurtje of zo rijden. We gaan naar Dendermonde (Aalst is ook vol)

Dendermonde, de Dender mondt er uit in de Schelde, is ook zo'n prachtige kleine Vlaamse stad, we brengen er na vlak aan de Schelde geslapen te hebben een paar uur door.

Het gerechtsgebouw, de rechtbank van 1e aanleg zetelt er

Elke Vlaamse stad heeft "de grote markt"dit is die van Dendermonde.

Er valt niet heel veel moois te zien in Dendermonde, het mooist is eigenlijk nog de Schelde met 't paleis van justitie

De CP in Mechelen is zo'n 20 minuten lopen van de stad, als we net zijn aangekomen worden deze paarden klaar gemaakt om Paardentrams door de stad te trekken. Als ik vraag wat voor paarden deze forse beesten zijn, ze halen zowat de 1.90 mtr schat ik, is het antwoord 'witte peerden'. De exacte namen van het ras, twee soorten ben ik vergeten.

De dame bij de kerk in Mechelen vraagt of Christine op pelgrimstocht is, "nee, ik loop niet zo goed" is haar antwoord, waarop de dame reageert met, "ik nog veel slechter". Ze vindt de stok heel mooi en moppert dat haar afspraak niet op tijd is, ze wacht al vijf minuten of zo.

Ook Mechelen heeft de nodige oude gebouwen, al dan niet na '14-'18 herbouwd.

En omdat 't heerlijk weer is gaan we ook daar op een terras genieten, biertje, wijntje en mensen kijken

De Sint Romboutskathedraal zou prima passen in The Lord of the Rings of Star Wars.

Lopend door de stad kom ik de paarden van de CP tegen

Voor 't stadhuis is een manifestatie nav. de situatie in Palestina.

Hier moèt Herman Brusselmans wel wonen

De CP rond een uur of 10, de paarden zijn nog niet terug.

Van Mechelen gaan we naar Doornik, we vallen met onze neus in de lokale carnavalsboter. We weten dat eerst natuurlijk niet, maar de man in 't groene pak legt ons in mooi Vlaams uit wat er te gebeuren staat. Hij is overigens van Magrebafkomst, dus ook in België gaat het prima met de multiculturele samenleving.

Ook Doornik is niet ten prooi gevallen aan al te rigoreuze stadsvernieling.

Beelden zijn van hun status ontdaan door ze aan te kleden,

Het oude centrum van Doornik is ook niet al te groot, maar een mooi plein, Grote Markt, geeft ook deze stad allure.

Carnaval, groepen mannen en vrouwen vieren min of meer gescheiden feest.

Maar daar zijn natuurlijk uitzonderingen op.

Rond half vier komt er live muziek, een percussie-band brengt spetterende iedereen aan het dansen makende muziek. De twee mannen in wit zijn de dirigenten. Het meisje laat zien wat dansen kan zijn, zo jong als ze is.

En ook de duivel is aanwezig

en ook de duivel wordt gekust

Na Doornik gaan we via de Auchan in Roncq, Fr. naar Kortrijk. We zijn daar in 2017 ook geweest. Destijds werd er hard aan de kaaien gewerkt. De foto's laten zien wat het resultaat daarvan is. De foto rechts is van 2 jaar terug.

Twee jaar terug stond het hele gebouw er nog, de gevel werd toen ook al gestut, die blijft behouden dus, mooi.

De klokkentoren, Belfort, oudste vermelding is 1309, staat er dus al 700 jaar.

Het Begijnhof van Kortrijk is fabuleus, er valt dus ook heel wat te tekenen, meer foto's van 't begijnhof vind je op

Het is derde keer dat we in Ieper zijn, en eindelijk is er geen kermis of autorally die een beetje behoorlijke foto verhindert. De Lakenhal uiteraard, heel oud, (1300) in '14 -'18 totaal, samen met de rest van Ieper, aan puin geschoten. Perfect gerestaureerd, een klus die in 1967, bijna 50 jaar later dus, af was.

Vanaf een van de hoeken aan de achterkant van de Lakenhal een blik op andere mooie panden er vlak bij.

Diksmuiden, de stad van de IJzertoren heeft een mooie markt, uiteraard ook na '14 - '18 herbouwd.

2 april is het weer niet zo mooi als de voorgaande dagen. We rijden van Kortrijk naar Ieper en vandaar via Diksmuide naar Nieuwpoort, van de slag ja. Diksmuide heeft een mooie grote markt, maar Nieuwpoort heeft weinig dat de moeite waard is. We zoeken vergeefs naar in plek in Brugge, dat wordt niks, één plek a € 25,- te ver van 't centrum om te lopen. We zoeken een plek op de NKC app uit en rijden naar Bruggewijk en staan daar gratis aan het kanaal van Brugge naar Gent.

3 april weer naar huis, het weer is als de Belgische wegen, bij Antwerpen is het de gebruikelijke puinhoop, maar om half drie zijn we thuis.

Maak jouw eigen website met JouwWeb