https://christinedaaleman.jouwweb.nl/nederland-2021 hier vind je nog meer over deze meitrip..

Eindelijk lukt het een tripje met de Camper te maken. Uiteraard binnen Nederland, maar daar kun je ook genieten. We vertrekken op 12 mei en zullen de 16e weer thuis zijn. Naast de TomTom staat het scherm van de camera achterop. We hebben een fietsdrager laten monteren en nemen voortaan de fietsen mee. Ingepakt in een hoes tegen stof en regen. De accu's van de fietsen zij eruit, die zijn zwaar en liggen dus binnen.  

 

 

12-05-2021 Richting Drenthe, tot Staphorst de snelweg en dan het mooie land in. In Staphorst hebben veel huizen felle kleuren op de deuren en kozijnen. Opvallend.

Vervolgens rijden we naar en door het eveneens mooie IJhorst. Ook daar mooi landschap met prachtige boerderijen.

We gaan op de camperplek van de Moréne Hoeve in Koekange staan. Deze prachtige oude Opel Kadett (24-04-1979) staat bij de ingang

Rust en zon op een mooie ruime plek met riant uitzicht.                                                                                 De Fietser fietst

De Geelgors zingt

De Boer bewerkt het gemaaide gras

...en de zon gaat onder

13-05-2021. probleempje met de kachel, maar het is toch goed weer dus het geeft niet. We gaan fietsen, één plek die we gaan bezoeken is het snij[punt. http://www.oosteinde.info/mooi-oosteinde/snijpunt-nederland/ Wat dat is kun je ontdekken met de link. Onderweg naar het snijpunt genieten we van het mooie landschap.

Op deze kruising bevindt zich het snijpunt, er valt niet bijzonders aan te zien.

West                                                                     Oost                                                                    Noord                                                                  Zuid

In Ruinen is het tijd voor koffie en een uitstekende uitsmijter bij het restaurant rechts. De Brink is aan vrijwel alle kanten gevuld met horeca.

Terug op de camperplek, 31 km gefietst. Het gemaaide gras wordt omgeschud

 Ook hier vliegen de grote rovers, behoorlijk ver en hoog. 

Een zee van omgeschud gras.

14-04-2021, Als we vertrekken is zo'n beetje al het gras al in de aanhanger gezogen,

Vandaag gaan we naar het oostenlijkste punt van Nederland. De coördinaten kloppen niet. Gelukkig kun je op de kaart goed zien dat er een puntje NL Duitsland insteekt,

Om de hoek begint Duitsland, de rode fietsstroken eindigen bij de brug, vlak daarvoor staat het 1e Duitse verkeersbord. Vanaf de Duitse kant zie je de achterkant van dat verkeersbord én het bord NL op de snelweg. Helemaal precies is dus lastig.

Vervolgens zoeken we een camperplek in de buurt van de NL 'noordkaap', daar gaan we morgen heen én slingeren verder door het mooie Groningen. Deze foto's zijn weer vanuit de camper gemaakt, dus niet helemaal top hier en daar.

 

15-05-2021, De kachel doet het niet, dus we besluiten één dag eerder naar huis te gaan. In de avond is het koud in de camper.

We staan op een nieuwe camperplek met 5 plaatsen in Uithuizen. Vandaar gaan we naar de Waddenkust, oa. om de Noordkaap van NL te zien. De zeedijk is het domein van schapen. De lammeren zijn al aardig groot.

Mooi is anders, veel grote windmolens die energie opwekken. De ouderwetse molen is er ook nog.

't Wad, geen zonnetje vandaag, des te mooier is het beeld.

De Noorkaap. Noordelijker is er niet in in het vasteland.

Wat denkt het schaap?

Nog eens het mooie landschap.

Noordpolderzijl, de kleinste zeesluiis van NL

De snelweg naar huis.