6-11-2018 zijn we weer een dagje in Eindhoven, we gaan naar het gebied waar - een deel van de - voormalige Philipsfabrieken staat. Een industriël gebied in de stad. De fabrieken zijn nu in gebruik als kantoren, start-ups, horeca en andere bedrijvigheid. Veel moois en vernieuwende , innovatieve zo je wilt, activiteiten.

De auto's verraden dat de foto niet oud is.

Hier worden producten verkocht die gemaakt zijn van afval en/of resten van grootschalige productieprocessen. Het mooiste voorbeeld daarvan zijn schoenen waarvan de zolen gemaakt zijn van max. 30% van van de straat geschraapte kauwgom. Behalve het gebruik maken van "reststoffen" is ook de sociale component van belang. Tassen gemaakt door mensen met slechte kansen op de arbeidsmarkt bijv.

Veel industriële elementen zoals delen  van de transportinfrastructuur, buizen voor grondstoffen bijvoorbeeld, zijn niet gesloopt.

Ook andere typische industriële landmarks zijn gehandhaafd als symbolen van het erfgoed.

Deze studente van de kunstacademie (neem ik aan) had als opdracht surealistische foto's te maken. Met een getekend oog in haar ene hand en haar smartphone in haar andere hand, maakte ze een foto van mij (met de camera in de aanslag). Hier bekijkt ze het resultaat van haar werk. 

14 mei 2018, Eindhoven, niet echt een mooie stad, maar wel veel mooie en onverwachte architectuur, maar vooral ook een leuke stad om rond te lopen en lekker te eten. Dit is een van de ietwat megalomane winkelcentra.

Hoogbouw vlak achter een bijzonder ornament aan een ouder gebouw aan een horecaplein.

Het interieur van restaurant Queens, prachtig.

                                                                                                                                                               zonsondergang

Hèt gebouw van de industriegigant van Eindhoven

Deze tunnel leidt naar een gewone mensen buurt, in die buurt ligt de Kruisstraat, fijne allochtone eetstraat