29-04-2022. Na een half jaar gaan we eindelijk  weer eens met de camper op stap. Niet ver weg, naar Holten, en ook niet lang, vrijdag heen maandag terug.

Het bedienpaneel  van de kachel is gemonteerd, dus we hoeven niet in de kou te zitten. Bij aankomst vergeten we dat alle waterleidingen open staan om bevriezen te voorkomen. Voor we het door hebben en het laatste, bijna verstopte kraantje gevonden hebben, is onze watertank al bijna leeg.

Ook blijkt de WC spoeling niet goed te werken, of eigen juist te goed werkt. Zodra de waterpomp aan staat spoelt het ding permanent, dat was natuurlijk ook een reden waarom de watertank snel leeg was. ( en dat hadden we niet gelijk in de gaten, deksel op de pot) Het gebrek was niet te herstellen, dus ik heb de zekering van de wc spoeler er uit getrokken zodat die niet meer spoelt. Lastig, maar niet meer dan een ongemak.

Vrijdagmiddag gelijk contact opgenomen met Hanzestadcampers, afgesproken zaterdag weer te bellen met als resultaat dat we er maandag naar toe kunnen. Ze hebben het druk, maar ze doen altijd hun best.

We staan op een vrijwel nieuwe camperplek , de Sploder Stea in Nieuw Heeten, met prima faciliteiten en een prachtige omgeving. Zaterdag fietsen we lekker rondom en over de Holterberg. Daar boodschappen gedaan en ook weer terug door een prachtig, heuvelachtig, bos. Onderweg in Haarle een fietspompje gekocht, dat is toch wel handig.

We tanken in Warnsveld, zoveel hebben we nog nooit betaald.

Het uitzicht van af de camperpek naar links en naar rechts

De boerderij,met 120 melkkoeien is de hoofdbron van de camperplaatseigenaren

Zaterdag, 30 april, fietsen we lekker rondom en over de Holterberg. Daar boodschappen gedaan en ook weer terug door een prachtig, heuvelachtig, bos. Onderweg in Haarle een fietspompje gekocht, dat is toch wel handig.

De Palthe toren. Luxe jachthuis van de rijke familie met de zelfde naam, ooit rijk geworden in de wasserij  en stomerij. Gebouwd in een stuk van de Sprengenberg, onderdeel van de Sallandse Heuvelrug.

Het Canadese oorlogskerkhof waar ook een aantal in Zutphen en Warnsveld gesneuvelde Canadezen zijn begraven. 

een ingemetselde kluis met wat informatie en een schrift waarin mensen iets kunnen schrijven. Ik zou een Mapleleaf passender vinden dat het obligate kruis.

Zo'n oorlogskerkhof vind ik altijd aangrijpend, jongens van 18 en 19 die 5000 km van huis sneuvelen voor Europianen 

En ook in Nieuw Heeten gaat de zon in het westen onder.

1 mei,, ooit een dag met rode vlaggen en actie. Wij gaan ook vandaag genieten van al het moois dat rondom, en op de Holtense Berg, die eigenlijk de Sallandse Heuvelrug heet.. We fietsen naar Hellendoorn, we horen het gegil van mensen op een zweefmolen, we zien er iets van door de takken, als straks al het blad er is zal dat wel rustiger zijn.. We drinken er koffie met gebak, tamelijk slecht. We fietsen verder en al het tijd is eten we in een restaurant van Natuurmonumenten  een lekkere lunch, wel goed.

 

Ergens op de rand van de hei staat deze grote rover. Heerlijk daar even naar te kijken en het beest te zien weg vliegen en zweven.

Terug bij de camper kijken we naar de daar rond vliegende vogels en dit ene insect dat van de paardenbloem snoept.

Zo'n boerderij met heel veel ingekuild voer voor het vee is ook een paradijs voor vogels, vooral duiven.

Drie duiven hoog in een eik zijn het niet helemaal met elkaar eens, ik denk dat het met paren te doen heeft.

Redelijk veilig wordt er constant  gesnoept bovenop zo'n berg kuilvoer.

Ook spreeuwen zijn vaste gasten in de omgeving.. Ze zitten heel dicht bij ons, dus de foto's zijn door het raam van de camper gemaakt.

Twee mei gaan we weer naar huis. Christine doet iets verkeer bij schoonmaak werk, pijnlijke rug.

Als we thuis de boel hebben uitgepakt gaan we naar Hanzestadcampers die ons probleem met de wc in  no time oplost.