Mijn dochter en haar partner zijn met onze camper op stap. Wij gaan een paar dagen in hun huis in Rijnsburg 'wonen'. We gaan naar het Mauritshuis in Den Haag. Het Mauritshuis heeft een fantastische collectie van 17e eeuwse schilderijen. Daar geniet ik volop van, van het is zo'n museum waar ik ongestoord het publiek kan fotograferen, die denken nl. dat ik de schilderijen sta te fotograferen. Voor we naar binnen kunnen maak ik een paar foto's van de omgeving, het Binnenhof met het torentje van de MP. Op weg naar Rijnsburg.

De werkplek van Rutte, om de hoek, op het binnenhof staat er voor een  miljoentje of zo dienstauto's met uiteraard chauffeurs, maar ook met, niet zo herkenbare, bewapende veiligheidstypes.. Niet de man in de spijkerbroek, dat is een wandelaar.

Het stuk van het binnenhof dat nog te bekijken valt, verder is het afgesloten ivm de restauratie.

Het Maurits huis, 17e eeuws paleisje. https://nl.wikipedia.org/wiki/Mauritshuis

Een aantal kunstenaars hebben een variant op een betaald kunstwerk gemaakt. De vrouw die naar het scherm staat te kijken lijkt met niet direct een fan te zijn van het werk.

Het Mauritshuis is niet alleen een geweldig museum, maar ook gewoon een heerlijk huis. Eén van de (vele) toppers is de Stier van Potter

De stier van Potter krijgt in de vorm van een moderne melkmachine, een 21eeuwse versie.

Het barst werkelijk van de wereld toppers, Jan Steen, Johannes Vermeer, Rembrandt (van Rijn)  Pieter Paul Rubens en de rest van de schilder-elite. Ik ben blij met de kijkers, zo'n t-shirt past wel bij zo'n meisje met een parel.

Zicht op Delft, wonderbaarlijk mooi beeld met een ongelofelijke  scherpte en details. Ik kan me voorstellen dat de dame het het rode haar er een uur naar kijkt.

Maak jouw eigen website met JouwWeb